Edutopia 2020

Aγαπητές φίλες και Αγαπητοί φίλοι ,

Καθώς η Ελλάδα έχει πλέον αρχίσει να αντιμετωπίζει αυξανόμενα κρούσματα κορωναϊού, με τις αρχές να λαμβάνουν σταδιακά προληπτικά μέτρα (μεταξύ των οποίων το μέτρο της απαγόρευσης των συνεδρίων αρχικά για ένα μήνα) και να επισημαίνουν ότι το επόμενο 2μηνο θα πρέπει να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, ενώ, παράλληλα, έχει ήδη ανακοινωθεί το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για τις επόμενες 15 ημέρες, γίνεται σαφές ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να προετοιμαστεί το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προπτυχιακών Φοιτητριών & Φοιτητών των Παιδαγωγικών Τμημάτων «EduTopia». Δεδομένου ότι αδύνατο να προβλέψουμε την εξέλιξη των πραγμάτων, και έχοντας ως γνώμονα την ανάγκη προστασίας της υγείας όσων κινούνται στον ακαδημαϊκό μας χώρο, με συναίσθηση της ευθύνης μας, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι/ες να αναβάλουμε την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, μέχρις ότου διαμορφωθούν ασφαλείς συνθήκες, οπότε και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση διεξαγωγής του

Λυπούμαστε για αυτήν την πέρα από τη θέλησή μας αναστάτωση και ευχαριστούμε για την καλή συνεργασία και εμπιστοσύνη σας

Καθηγήτρια Έλενα Θεοδωροπούλου, Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ

Ασημίνα Τσιμπιδάκη, Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια, Π.Τ.Δ.Ε.

 

 

 

 

 

 

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προπτυχιακών Φοιτητριών & Φοιτητών των Παιδαγωγικών Τμημάτων με τίτλο «EduTopia», αποτελεί την ουσιωδώς συλλογική εκείνη προσπάθεια, που έδωσε τα πρώτα της αποτελέσματα κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-7, όταν ακριβώς είδε το φως ως Συνέδριο Προπτυχιακών Φοιτητών/τριών των Παιδαγωγικών Τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η αποτίμηση των εργασιών του τότε, μας έδωσε το έναυσμα & το κίνητρο για την προσπάθεια ανοίγματος του Συνεδρίου και στα υπόλοιπα Παιδαγωγικά Τμήματα της χώρας θεωρώντας έτσι, ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό βήμα για την προβολή και τη μελέτη του πολυσχιδούς και επίπονου έργου που συντελείται σε προπτυχιακό επίπεδο μαζί με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, μέσα από τη διδασκαλία, την έρευνα και τη συνεργασία στα Τμήματα αυτά. Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο οργανώθηκε το 2017-8 επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις και δικαιώνοντας τις προθέσεις μας.

Η ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019 βρίσκει το EduTopia να έχει περάσει στην οργανωτική φροντίδα των δύο Παιδαγωγικών Τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, τα οποία και αναλαμβάνουν τη συνέχειά του.

Η φιλοσοφία του Συνεδρίου αναπτύσσεται στη βάση δύο τουλάχιστον στόχων: αφενός να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αυριανούς και αυριανές εκπαιδευτικούς της χώρας και ερευνητές και ερευνήτριες στο πεδίο της Εκπαίδευσης να συγκροτήσουν λόγο και αναλάβουν την ευθύνη του και αφετέρου να δημιουργήσει γέφυρες επιστημονικής συνέργειας ανάμεσα στα Παιδαγωγικά Τμήματα της χώρας, αναδεικνύοντας το συνεργατικό υπόβαθρο και ήθος στην ακαδημαϊκή και ερευνητική δραστηριότητά τους.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προπτυχιακών Φοιτητών και Φοιτητριών των Παιδαγωγικών Τμημάτων, «EduTopia», που οργανώνουν το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής & το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν/μίου Αιγαίου, στις 23-24 Μαΐου 2020, στη Ρόδο, απευθύνεται σε προπτυχιακούς & προπτυχιακές φοιτητές & φοιτήτριες των Παιδαγωγικών Τμημάτων της χώρας.

Οι θεματικές του Συνεδρίου αντιστοιχούν σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα που εμπίπτουν στο χώρο των Επιστημών της Εκπαίδευσης.

Προβλέπονται δύο κατηγορίες προτάσεων:

  • Οι προτάσεις που κατατίθενται από τον/τη φοιτητή/τρια με τη συνεργασία ενός/μίας επιβλέποντα/ουσας καθηγητή/τριας. Οι προτάσεις αυτές δεν υπόκεινται σε κρίση
  • Οι προτάσεις που κατατίθενται από τον/τη φοιτητή/τρια αυτόνομα. Οι προτάσεις αυτές αξιολογούνται από την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου.

 

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 22 Απριλίου 2020

H απάντηση της Επιστημονικής Επιτροπής για τις αυτόνομες προτάσεις θα σταλεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2020

 

Οι προτάσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα του EduTopia: https://edutopia.aegean.gr/registration/

Σύμφωνα με τις οδηγίες, όπως αναγράφονται εδώ: http://localhost/edutopia/%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82/

EduTopia 2022-2023

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προπτυχιακών Φοιτητών και Φοιτητριών των Παιδαγωγικών Τμημάτων, «EduTopia» 
27 & 28 Μαΐου 2023
Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. & Π.Τ.Δ.Ε.
Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος, 
Αίθουσα "Κορνήλιος Καστοριάδης"

Εγγραφή / Υποβολή

This will close in 0 seconds